PoiSmart Nederland

Het idee achter PoiSmart is extra informatie toe te voegen aan de standaard kaart van uw autonavigatiesysteem of andere kaartplotters en navigatiesystemen. Informatie die aansluit op uw specifieke interesses en behoeften. Met PoiSmart maakt u van uw navigatiesysteem uw eigen persoonlijke navigatie assistent.
Voor watersporters voegt PoiSmart bijvoorbeeld informatie toe over jachthavens, doorvaarthoogtes van bruggen en de ligging van tonnen en boeien.

Vanwege nieuwe plannen hebben wij besloten PoiSmart tijdelijk niet meer beschikbaar te stellen. Alle data en software wordt momenteel bijgewerkt en komt tzt. terug in een nieuw product dat wij binnenkort hopen te introduceren.

De informatie is beschikbaar in lagen waardoor u uw navigatiesysteem helemaal kunt personaliseren tot uw eigen unieke informatiesysteem.
Watersporters met een trailerbare boot voegen bijvoorbeeld trailerhellingen toe, terwijl gegevens over de diepte van het vaarwater voor hen wellicht van minder belang is.

Elke informatielaag wordt op de kaart getoond met behulp van duidelijke icoontjes. Afhankelijk van de instellingen en functies op uw navigatiesysteem kunt u deze icoontjes met een vinger aanraken waarna extra informatie wordt getoond of u kunt een alarm instellen waardoor uw navigatiesysteem u waarschuwt als u bepaald punt nadert.
Bij een brug leest u bijvoorbeeld de minimale doorvaarthoogte en bij een jachthaven vindt u de contactgegevens van de havenmeester. Ook kunt u bijvoorbeeld uw Tomtom zo instellen dat de vertrouwde stem u waarschuwt wanneer u een lage brug nadert.

PoiSmart is geen vervanger voor de standaard (wegen)kaart in uw navigatiesysteem, maar toont informatie in de vorm van nuttige plaatsen of "points of interest" (POI) op de kaart.
PoiSmart is dus geen vervanger voor bijvoorbeeld een vaarkaart, maar maakt het wel mogelijk dat u bijvoorbeeld uw Tomtom aan boord meeneemt om u zelf over het scherm te zien varen en bijvoorbeeld de doorvaarthoogte van een brug op te vragen.