GPS testen

In principe is de software zo gemaakt dat deze automatisch een via USB aangesloten GPS detecteert en zelf de optimale instellingen kiest. Het blijft echter techniek en er kan dus altijd ergens een kink in de kabel komen. Lees vooral ook eerst de informatie over problemen met de GPS.

Als de automatische instellingen niet het gewenste resultaat geven, is het mogelijk om in het programma de GPS ook handmatig te selecteren. Hoe dit te doen leest u op de pagina over het instellen van de GPS.

Als ook dat niet het gewenste resultaat geeft dan kunt u de GPS testen met ons testprogramma. Dit programma gebruikt dezelfde techniek als de Waterkaart Software, maar toont daarnaast ook de NMEA zinnen zoals de GPS die aan de software doorgeeft.
Met GPS Tester is het ook mogelijk allerlei extra instellingen te doen en bijvoorbeeld de automatische detectie van de GPS uit te zetten en handmatig de GPS aan een vaste poort te koppelen.

Sinds versie 0.10.00 (editie 2018) wordt GPS Tester standaard meegeleverd en op uw computer geïnstalleerd. Sinds versie 0.10.01 is ook GPS aangepast en zijn alle instellingen van de GPS van het Waterkaart programma verplaatst naar GPS Tester.

Het beste gebruikt u het testprogramma als u vaart of met de pc en GPS even een stukje in de auto rijdt.

De testprogramma's vindt u onder Start - Alle programma's - ANWB Waterkaart - Support
Op Windows 10 zoekt u naar GPS Tester om het programma snel te vinden.

Start GPS Receiver.

U kunt op elk moment de data in het scherm Info & Raw Data selecteren en kopieren. U kunt de informatie dan bijvoorbeeld in het Kladblok van Windows plakken en bestuderen.