Digitale Vaaratlas

Er bestonden oorspronkelijk twee versies van de Digitale Vaaratlas. Een versie voor gebruik op de PC (Windows). Deze versie toonde een vaarkaart op de pc en kon met een losse GPS gekoppeld worden. De versie voor de Tomtom is de meest bekende versie van de Digitale Vaaratlas. Deze toonde een laag met extra informatie in de vorm van zogenaamde Points-of-Interest (POI) over de standaard wegenkaart van de Tomtom. Later verscheen ook nog een versie die op navigatiesystemen van Garmin werkte.

De Digitale Vaaratlas werd gemaakt door Cosmic Navigation. Helaas is deze firma in februari 2011 failliet gegaan. Na het faillissement heeft Promanent de Digitale Vaaratlas overgenomen en biedt met ingang van 10 juli 2011 ondersteuning voor de gebruikers van beide versies van de Digitale Vaaratlas. Klik daarvoor in de menubalk bovenaan de pagina op Support.

De afgelopen periode heeft Promanent twee compleet nieuwe computerprogramma's gemaakt als opvolger voor de beide versies van de Vaaratlas.

Vaaratlas voor pc's met Windows

Vaaaratlas voor Tomtom

De nieuwe software is gemaakt samen met de ANWB en daarom heet dit product nu ANWB Waterkaart Nederland. Het idee achter deze software is breder toepasbaar dan de watersport. Daarom heet deze software nu PoiSmart.

Papieren Vaaratlas

In 2010 verschenen de laatste versies van de papieren vaaratlassen. In 2011 is alleen de omslag aangepast. Als u de 2010 versie heeft is er geen noodzaak om de 'nieuwe' versie aan te schaffen. De uitgever Eurocartografie heeft uiteindelijk in 2012 besloten de papieren Vaaratlas niet meer opnieuw uit te brengen.
Voor de Nederlandse binnenwateren kunt u het beste kiezen voor de ANWB Waterkaarten en -atlassen. U vindt deze onder andere in de online Vaarwinkel ...

Straat-, Fiets-, Rally- en Touratlas

De Straat-, Fiets-, Rally- en Touratlas zijn versies die werken op de Tomtom of een Windows Smartphone. Deze kunt u nog steeds gewoon gebruiken. Er zijn alleen geen updates en extra gegevens beschikbaar.
Bij het faillissement van Cosmic Navigation zijn de databestanden en broncode van de software grotendeels verloren gegaan. Slechts een deel van de data van de oorspronkelijke Fietsatlas is behouden en door Promanent overgenomen. Wij hebben nog niet besloten of wij een nieuwe versie van de Fietsatlas gaan maken. Tot die tijd biedt de ANWB prima alternatieven en ook voor de Straatatlas bestaan veel (gratis) alternatieven.