Veel gestelde vragen

  1. Ik kan de Vaaratlas niet (meer) activeren. Wat moet ik doen?
  2. Op sommige websites wordt de Vaaratlas nog aangeboden. Kan ik deze kopen?
  3. Ik heb een nieuwe pc en wil de Vaaratlas overzetten. Hoe moet dat?
  4. Kan ik mijn Vaaratlas "upgraden" naar een nieuwere versie?

Antwoorden

Activeren van de Vaaratlas

Om de Digitale Vaaratlas te kunnen gebruiken moest u deze activeren. Daarvoor wil de software verbinding maken met een internetserver. Sinds het faillissement van Cosmic Navigation zijn deze servers niet meer bereikbaar en helaas zijn de systemen om te activeren ook niet bewaard gebleven.

Het gevolg daarvan is dat de Digitale Vaaratlas voor Tomtom niet meer is te gebruiken. U kunt de nieuwe versie van PoiSmart downloaden en aanschaffen.

De pc-versie van de Vaaratlas kan nog wel geactiveerd worden, maar bedenk dan wel dat de software oud is en niet gemaakt is voor de nieuwere versies van Windows (Vista, 7 en 8). Ook zijn de kaarten en andere data in de Vaaratlas erg oud en wij raden u aan om beter de meest recente versie van de ANWB Waterkaart te downloaden en aan te schaffen.

Kopen van de Vaaratlas

Zo nu en dan worden op websites nog exemplaren van de Digitale Vaaratlas aangeboden. Soms gaat het om een enkel (gebruikt) exemplaar dat de eigenaar wil verkopen. Helaas worden er ook soms illegale kopieën aangeboden. Ons advies: koop geen Digitale Vaaratlas meer. De software is oud, net als de data en de in de software gebruikte kaarten. En omdat activatie van de software niet meer mogelijk is, kunt u de software ook niet meer gebruiken.

Beter download u een gratis probeerversie van de nieuwe software en kijkt u of deze software iets voor u is. De Vaaratlas voor Tomtom heet nu PoiSmart en de Vaaratlas voor pc heet nu ANWB Waterkaart NL.

Opnieuw installeren of overzetten op een nieuwe pc

Er zijn nog veel gebruikers van de Digitale Vaaratlas die de software naar alle tevredenheid gebruiken. Maar er komt altijd een moment dat u een andere pc aanschaft, een nieuwe Tomtom koopt of software op uw pc opnieuw moet installeren. Als u een nieuwe pc koopt of de software opnieuw op uw pc moet installeren, zal u helaas vastlopen op het activeren van de software. Zie hierboven ...

Als de Vaaratlas dus nu goed werkt op uw pc of Tomtom, realiseer u dan dat u de software niet opnieuw kunt installeren. Als u de Vaaratlas dus wilt blijven gebruiken moet u alles laten zo als het is. En vergeet niet om een backup van uw systeem te maken.

Realiseer u wel dat de software oud is, net als de data en gebruikte kaarten. "Upgraden" naar de nieuwe software is beslist aan te raden.

Updates en upgraden naar een nieuwe versie

Er zijn geen updates meer beschikbaar voor de Digitale Vaaratlas. De enige mogelijkheid is op te waarderen naar de nieuwe versies. PoiSmart voor de Vaaratlas op Tomtom en ANWB Waterkaart voor de pc versie van de Digitale Vaaratlas.

Bestaande gebruikers van de Vaaratlas kunnen gebruikmaken van een omruilaanbieding. Stuur daarvoor uw orginele cd naar Promanent b.v., Postbus 64, 3155 ZH, Maasland, Nederland. Vergeet niet de envelop voldoende te frankeren. Bij de cd sluit u een briefje bij met uw e-mailadres en of u PoiSmart (voor Tomtom) of de ANWB Waterkaart (voor Windows) wilt ontvangen. Het maakt niet uit welke versie u van de Vaaratlas is, u mag kiezen voor welke nieuwe software u uw cd omruilt.
Op uw e-mailadres ontvangt u dan van ons een kortingscode die u 5,- euro korting geeft op de aanschaf van een nieuwe licentie. Als u al een proefversie gedownload heeft moet u dus wachten met het aanschaffen van een licentie, tot u uw kortingscode heeft ontvangen.