Support voor de Vaaratlas voor Tomtom

Installatie en Activatie

De Tomtom versie hoeft u niet eerst te activeren. Wel probeert de laatste versie van de software tijdens de installatie verbinding te maken met een webserver van het failliete Cosmic Navigation. Deze server bestaat niet meer en u kunt daardoor deze versie niet meer gebruiken. Oudere versies voor de Tomtom hebben dit probleem niet en werken nog wel.

Let op! De Tomtom versie is voor het laatst in 2009 bijgewerkt. De informatie is daarom erg oud. U doet er verstandig aan op te waarderen naar de nieuwe versie!

De Digitale Vaaratlas voor de Tomtom werkt ook op de verschillende autonavigatie van Garmin en is met een paar eenvoudige handelingen op andere merken autonavigatie te gebruiken. Promanent ontwikkelde een methode om de informatie van de Digitale Vaaratlas ook op andere merken en modellen autonavigatie te kunnen gebruiken. Gebruik daarvoor onze handleiding met tips en trucs. De Digitale Vaaratlas - Tips en trucs is uitsluitend leverbaar als download en alleen te bestellen via de website van Promanent ...
Let op! De handleiding is nog wel leverbaar, maar werkt alleen voor de eerste versies van de Vaaratlas voor Tomtom. De latere versies proberen eerst verbinding te maken met de webserver van Cosmic Navigation die dus niet meer bestaat. Test dus eerst of de installatie wel werkt.

Speciaal voor u hebben wij het hoofdstuk over de installatie op de Tomtom hier als PDF beschikbaar. Dit hoofdstuk bevat zeg maar net die informatie die de originele handleiding van de Vaaratlas mist.

De software zegt dat mijn Tomtom niet is aangesloten

Uw Tomtom is aangesloten op uw pc en werkt goed, toch zegt de Digitale Vaaratlas installatie dat de Tomtom niet is aangesloten. Dat betekent dat de installatiesoftware niet kan vinden waar op uw Tomtom de Vaaratlas bestanden te installeren. Ongeveer elk model en elke uitvoering van de Tomtom heeft een eigen manier waarop de software en data op de Tomtom staat opgeslagen. Software en data van Tomtom zelf staan in verschillende mappen in het geheugen van de Tomtom. Deze mappen zijn door de pc te lezen net als verschillende mappen op een USB Memory stick of een externe harddisk.

Niet alle configuraties waren bekend bij de makers van de Digitale Vaaratlas en ook verschijnen er steeds nieuwe modellen. Echter, zover ons bekend, elk model en elke uitvoering die tot op heden van Tomtom na 2007 is verschenen kan werken met zogenaamde Points-of-Interests of POI's. De Tomtom noemt dat 'nuttige plaatsen'. Het is altijd mogelijk om de verzameling van nuttige plaatsen op uw Tomtom uit te breiden. Locaties van flitspalen zijn feitelijk ook nuttige plaatsen. De truc is dus om te achterhalen waar uw Tomtom de bestanden met nuttige plaatsen neerzet.

Krijgt u tijdens de installatie dus deze melding dan kiest u voor handmatige installatie en klikt u daarna op de knop Bladeren. U bladert dan door de mappen van uw Tomtom. Meestal heet de map die gezocht moet worden Benelux of bijvoorbeeld Westeuropa. Een beetje afhankelijk van de kaart die op uw Tomtom staat. Kies deze map en ga verder met de installatie.

Komt u er met deze beschrijving niet uit of heeft u een ander merk autonavigatie dan is onze handleiding met tips en trucs iets voor u.
De Digitale Vaaratlas - Tips en trucs is uitsluitend leverbaar als download en alleen te bestellen via de website van Promanent ...
Het hoofdstuk over de installatie op de Tomtom is ook hier (gratis) beschikbaar.

Komt u er dan nog niet uit, neem dan met ons contact op.

Ik zie geen extra informatie op mijn Tomtom

Is de installatie gelukt dan ziet u meestal niet meteen de extra icoontjes van de Vaaratlas. Controleer dan of de extra informatie in de POI (nuttige plaatsen) ook aanstaan op uw Tomtom. Verder kan het handig zijn de Tomtom op fiets of langzaam verkeer in te stellen. Zoek daarna een stuk op de kaart met een u bekend vaarwater en zoom net zo lang in tot u de icoontjes met vaarinformatie ziet.

Andere merken autonavigatie

De Digitale Vaaratlas voor de Tomtom werkt ook op de verschillende autonavigatie van Garmin en is met een paar eenvoudige handelingen op andere merken autonavigatie te gebruiken. Promanent ontwikkelde een methode om de informatie van de Digitale Vaaratlas ook op andere merken en modellen autonavigatie te kunnen gebruiken. Gebruik daarvoor onze handleiding met tips en trucs.
 
De Digitale Vaaratlas - Tips en trucs is uitsluitend leverbaar als download en alleen te bestellen via de website van Promanent ...

Handleiding Digitale Vaaratlas

Download de originele handleiding als PDF bestand ...

Legenda gebruikte symbolen

Download de legenda van de gebruikte symbolen als PDF bestand ...