ANWB Waterkaart installeren

Afhankelijk van de versie van Windows en de gebruikte taal kunnen de hier gebruikte teksten en afbeeldingen afwijken.
Onderstaande afbeeldingen komen uit de versie voor 2014. De huidige versie is 0.11.01 uit 2020 (28 april 2020).

Voordat u met de installatie begint, controleert u of u de meest recente versie heeft gedownload.

Tijdens het installeren doorloopt u de volgende stappen:

   
1. De installatie verloopt via een aantal verschillende schermen. U klikt steeds op de knop Volgende om door te gaan naar de volgende stap.
De te installeren bestanden zijn gecomprimeerd. Als u de installatie start worden deze eerst uitgepakt. De snelheid waarmee dit gebeurt is sterk afhankelijk van de hoeveelheid intern geheughen en hoeveel vrije ruimte er nog is op de harddisk van uw computer. Installatie op een "oudere" pc met Windows met weinig intern geheugen en nauwelijks vrije ruimte op de harddisk kan erg lang duren. Sluit alle andere programma's en probeer eventueel extra ruimte op de harddisk vrij te maken, voor u begint met de installatie.
 
2. Als Gebruikersaccountbeheer (Useraccountcontrol) aan staat, wordt u gevraagd om de installatie te bevestigen. Het kan zijn dat u ingelogd moet zijn met de rechten als beheerder (administrator).
De Waterkaart software is voor de ANWB gemaakt door Promanent. De installatie en software zijn voorzien van een beveiligingscertifcaat dat is uitgegeven op naam van Promanent b.v..
   
3. Afhankelijk van de hoeveelheid intern geheugen en de vrije ruimte op de harddisk, kan de installatie één minuut tot meer dan 10 minuten duren.
   
4. Zodra de installatie gereed is kunt u aan de slag met de ANWB Waterkaart Nederland. Het installatieprogramma plaatst onder andere een snelkoppeling op het bureaublad (desktop)van Windows. Dubbelklik op de icoon om het programma te starten.
  Onder Start - Alle programma's vindt u een map genaamd ANWB Waterkaart. Hier kunt u de software ook starten. Ook vindt u hier een map Support. Daarin vindt u de mogelijkheid de software in de zogenaamde Support mode te starten en de optie om de software te verwijderen en dus de installatie ongedaan te maken.
  De ANWB Waterkaart Nederland in gebruik nemen ...