Systeemeisen

De Waterkaart software werkt op elke computer met minimaal Windows Vista. Een computer met Windows 7, 8, 8.1 of 10 is echter aanbevolen.

Verder heeft u minimaal 3 Gb aan vrije ruimte op uw harddisk nodig en moet uw pc een intern geheugen van minstens 1.5 Gb hebben.

Om de software te bedienen moet uw pc een muis of muispad hebben. Bedienen met een touchscreen is mogelijk, maar nog niet alle functies zijn even goed benaderbaar via een touchscreen.

Het scherm van uw computer heeft minimaal een resolutie van 800 x 600 pixels.

De Waterkaart software werkt niet op tabletcomputers met Windows RT. Sinds eind mei 2013 zijn in Nederland tablets te koop zijn met een volledige versie van Windows 8, 8.1 of 10, zoals de Surface Pro van Microsoft. De Waterkaart software werkt wel op dergelijke tablet computers.

Als u uw positie in de software wilt zien, moet u een GPS op uw computer aansluiten. De software werkt met vrijwel elke GPS Muis die via de USB poort aangesloten kan worden. Ondersteuning voor een interne GPS is in ontwikkeling. Wij raden een externe GPS die met een USB kabel wordt aangesloten aan omdat deze meestal een betere ontvangst heeft.

De software werkt ook zonder actieve verbinding met het internet. Alleen voor het activeren, registreren en synchroniseren is een internetverbinding nodig.

Naast de software versie van de ANWB Waterkaart bestaan er ook zogenaamde App's waarmee u de ANWB Waterkaarten en gegevens uit de almanak op uw smartphone en/of tabletcomputer kunt gebruiken. Er bestaat een versie voor de iPhone en iPad van Apple en een versie voor smartphones en tablets die werken met Android. De functies van de verschillende versies vindt u hier ...