Reset software

Deze informatie is oud. Lees de nieuwe informatie over het gebruik van het Hulpprogramma ...

 

De licentie die uw gebruiksrecht op de software bepaalt wordt op uw computer en centraal op onze webserver opgeslagen. Omdat de software ook aan boord zonder actieve internetverbinding moet kunnen werken is het erg belangrijk dat de licentie op uw pc correct functioneert.
Controleer voor vertrek dus altijd of u licentie nog geldig is en de software naar behoren werkt.

Om uiteenlopende redenen kan de licentie op uw pc beschadigt worden of geblokkeerd worden. Bijvoorbeeld als het online kopen van de licentie niet gelukt is door een probleem in de internetverbinding of als u probeert de software met twee verschillende gebruikersaccounts te gebruiken.

 Omdat de licentie altijd op uw computer bewaard blijft, heeft het geen zin om de software eerst te verwijderen en dan opnieuw te installeren. Alleen een "reset van de software" helpt om de licentie weer te herstellen naar de oorspronkelijke nog niet gebruikte licentie.

Tip: Een reset van de software kan geen kwaad, maar verwijdert wel uw licentie en uw individuele instellingen. Doe geen reset als u geen verbinding heeft met het internet, want na de reset moet de software uw licentie weer van de webserver ophalen. Bij twijfel neemt u beter eerst even contact op met de helpdesk.

Om de software een reset te geven handelt u als volgt:

 
1. Windows 7 of eerdere versies: Vanaf het Bureaublad van Windows kiest u de knop "Start". Kies dan de optie "Alle programma's". In de lijst zoekt u naar "Waterkaart". Kies vervolgens de optie "Support" en dan "Reset software".
 
  Windows 8 of nieuwere versies: Windows 8 en hoger heeft geen optie Alle programma's.

Open zoeken (klik op Windows knop met rechter muisknop). Zoek naar "reset software".
Start de gevonden optie. Als er meerdere resultaten worden getoond, kiest u de optie met de icoon met de schroendraaier en bahco (verstelbare steeksleutel), zoals hieronder getoond.
 
2. De Waterkaart Software start en na een paar seconden verschijnt het scherm "Licentie wissen".

Als u zeker weet dat u de licentie wilt wissen klikt u op de knop "Nu gegevens wissen". De software zal de licentie dan resetten en herstellen naar de oorspronkelijke en lege licentie.
Als de licentie opnieuw is ingesteld wordt het programma vanzelf afgesloten.
Hierna kunt u de Waterkaart software weer op de gebruikelijke wijze starten. Bijvoorbeeld via de icoon op het Bureaublad.
Omdat de licentie nu leeg is moet u de proefperiode weer opnieuw starten. Ga verder bij stap 3 hieronder.

Klik op "Annuleer" als u de licentie niet wilt wissen en de software wilt sluiten.
  Uw licentie en de instellingen van het programma zijn nu gewist. U kunt vervolgens de Waterkaart Software op de normale wijze opstarten.
  Alleen uw licentie is hersteld en uw gegevens als gebruiker zijn behouden. Om deze te wijzigen gaat u naar Instellingen - Mijn gegevens.