ANWB Waterkaart downloaden

Afhankelijk van de versie van Windows en de gebruikte taal kunnen de hier gebruikte teksten en afbeeldingen afwijken.

Ga naar de website www.anwbwaterkaart.nl en u wordt doorgestuurd naar de website van de Waterkaart Software. Klik in de rechterkolom op de knop Download om de meest recente versie van de software op te halen.

U kunt de installatieset eerst opslaan en meteen uitvoeren. Wij adviseren om de installatieset eerst op uw computer op te slaan. U kunt dan later de installatie doen zonder dat u verbinding heeft met het internet.

De installatieset bevat altijd een complete versie en kunt u installeren over een eerdere versie.

Tijdens het downloaden doorloopt u de volgende stappen:

 
1. Wanneer het dialoogvenster Bestand downloaden verschijnt, klikt u op Uitvoeren (Run).
Als alternatief kiest u voor Opslaan/Opslaan als ... (Save/Save as ...). Het installatieprogramma wordt dan opgeslagen op uw computer en u kunt de installatie bijvoorbeeld kopieren naar een andere computer. Bijvoorbeeld als uw pc aan boord geen internetverbinding heeft.
 
2. Er wordt automatisch een scan door de beveiligingssoftware op uw computer uitgevoerd. Vervolgens wordt het installatieprogramma gedownload en als u koos voor Uitvoeren (Run) wordt de installatie direct na het downloaden gestart.
De download is vrij groot en afhankelijk van de snelheid van uw internetverbinding kan het downloaden enige tijd in beslag nemen.
 
3. Heeft u gekozen voor Opslaan/Opslaan als ... (Save/Save as ...) dan moet u als het downloaden klaar is, naar de map gaan waar u het installatieprogramma heeft opgeslagen. Hier vindt u het installatieprogramma genaamd setupANWBWaterkaartNL.exe. Dubbelklik op de icoon van het installatieprogramma om de installatie te starten.
  Lees verder over het installeren van de ANWB Waterkaart Nederland ....

Onder de downloadknop ziet u welke editie en versie in de huidige download verpakt zit. Controleer welke versie en editie u geïnstalleerd heeft. Hoe het versienummer en de editie te controleren leest u hier ...

Op de site kunt u ook de historie van de verschillende versies bekijken.