Veel gestelde vragen over het installeren en activeren van de examentraining

Als u een cd-rom drive heeft, plaatst u de cd in de drive en normaal gesproken start het installatieprogramma dan vanzelf op. Op sommige computers staat deze optie uit en moet u de installatie zelf opstarten. Open daarvoor Bestandsbeheer en blader naar Uw computer. U ziet daar de cd in de cd-romdrive vermeldt. Dubbelklik op de icoon of naam van de cd en cd-romdrive. Het installatieprogramma zal dan starten. Volg vervolgens de aanwijzingen van het installatieprogramma.

Heeft u geen cd-rom drive ga dan hier op de site naar de download en volg de aanwijzingen die daar gegeven worden.

Heeft u geen pc met Windows; volg dan de aanwijzingen op het kaartje met de activatiecode dat bij de cd zit.
De software op de cd en in de downloadversie werkt alleen op Windows. Windows kan met Apple Bootcamp of bijvoorbeeld Paralell Desktop of het gratos Virtual Box ook gebruikt worden op een Apple Mac. U moet dan wel een versie van Windows hebben. Als alternatief is er de online examentraining. Deze werkt op elke pc of tablet met een internetverbinding. In uw gebruikersaccount kunt u toegang aanvragen tot de online examentraining als u geen Windows heeft.
Promanent heeft daarnaast nog app's voor de iPhone (iOS) voor het Klein Vaarbewijs 1 en 2. U vindt deze in de AppStore.
Updates staan hier op de website. Log in bij uw gebruikersaccount en dan kunt u de updates daar vinden.
Voor oudere versies van de cd ANWB Examentraining Klein Vaarbewijs (van 2015 of eerder) zijn er ook nog updates beschikbaar. Deze vindt u op de website van Promanent ...
Elke activatiecode is uniek en kan alleen door één persoon gebruikt worden. Als u de cd en het kaartje met de activatiecode uit de gesealde verpakking heeft gehaald dan kan een ander uw code nog niet gebruikt hebben. Was de verpakking al open of heeft u een cd van iemand anders gekregen dan heeft die de code al gebruikt.
De software is zo gemaakt dat een handleiding bijna niet nodig is. Er staat een bestand met een korte handleiding op de cd. Na de installatie vindt u deze onder de Startknop van Windows. Alle programma's - Examentraining Klein Vaarbewijs - Support. Ook staat er extra uitleg hier op de website ...
Heeft u mogelijk een tikfout gemaakt in het overnemen van de code? In de activatiecode worden geen bijzondere tekens gebruikt. Alleen letters en cijfers. Soms staat er een 0 (nul) in de code. De letter O (van Oscar) komt niet voor in de code. Dat moet dan een 0 (het getal nul) zijn. Deze wordt soms weergegeven met een schuine streep, zoals op een rekenmachine (0).
Als u de software al eens heeft geactiveerd met uw activatiecode dan is deze hier op de site in uw account te vinden. Log in met uw mailadres en wachtwoord en ga naar uw gebruikersaccount. Hier staat dan de code die u heeft gebruikt.
Bent u de code kwijt en heeft u die nooit eerder gebruikt. Alleen de activatiecode geeft toegang tot de software. Bent u de code kwijt stuur dan de cd naar ons retour in een envelop die voldoende is gefrankeerd (Promanent b.v., Postbus 64, 3155 ZH, Maasland, Nederland). Voeg daar een briefje bij met minimaal uw naam en e-mailadres. Per mail sturen wij u dan een toegangscode voor de online versie van de examentraining.
Met ingang van editie 2017 is uw licentie op de ANWB Examentraining Klein Vaarbewijs net als uw Klein Vaarbewijs uw levenlang geldig. Alleen de online examentraining is daar een uitzondering op. U krijgt voor één jaar toegang tot de online leeromgeving. Deze toegang kan verlengd worden als u door omstandigheden niet kon leren of examen heeft kunnen doen.
Een "levenslange" licentie betekent niet dat de software op uw cd het altijd zal doen. U houdt echter recht op ondersteuning en de mogelijkheid uw software bij te werken met updates ed.. Bewaar uw cd dus goed samen met het pepier waarop uw activatiecode staat.