Online versie ANWB Examentraining Klein Vaarbewijs

Geen Windows

 • apple
 • linux
 • online
 • examentraining

De online examentraining is vergelijkbaar met de examentraining op cd en werkt op elke pc of tablet die verbinding heeft met het internet. Omdat de training draait in uw internetbrowser werkt deze op elke pc ongeacht welk besturingssysteem u gebruikt.
De online examentraining verschilt op een aantal punten met de examentraining op cd.

 • Online zijn er geen aparte modules. U ziet dus de complete lesstof voor Klein Vaarbewijs 1 en 2 ongeacht welk examen u doet.
 • De online examentraining draait op een aparte website. Na activatie heeft u een jaar lang toegang. Verlengen is mogelijk tegen een gereduceerd tarief.
 • In de online examentraining zitten alleen meerkeuze vragen en dus geen open vragen. De oefeningen voor het examen Klein Vaarbewijs 2 zijn dus net iets anders.
 • Online beschikt u over de zogenaamde Memotrainer functie. U kunt instellen om bijvoorbeeld elke dag of alleen in het weekend extra oefeningen te maken.
 • De online omgeving is ook te benaderen vanaf uw tablet of smartphone. Dat kan rechtstreeks via de website, maar ook via de gratis app die bij de online leeromgeving hoort.

Let op: Sinds een recente update blijkt dat de nieuwe webbrowser van Microsoft Edge geen bitmapafbeeldingen meer kan tonen. Hierdoor zullen diverse afbeeldingen in de online examentraining niet of niet juist tonen. Microsoft Edge is uitsluitend beschikbaar op Windows en als u Windows heeft gebruikt u de software versie. Op Mac werkt u meestal in Safari. Bitmap afbeeldingen worden in Safari (oa. Mac) en bijvoorveeld Chrome goed weergegeven. Ook in de 'oude' browser van Microsoft de Internet Explorer kunt u bitmaps goed zien. De Internet Explorer staat nog steeds op uw pc, ook als u een nieuwe versie van Windows gebruikt met Edge als standaard browser. Zoek in Windows naar 'explorer' en dan kunt u de Internet Explorer gebruiken voor de online examentraining op Windows.

De online examentraining draait op een andere website en om daar toegang toe te krijgen moet u een toegangscode aanvragen. Met deze toegangscode gaat u naar de website met de online examentraining.

Als u de cd-rom al heeft kunt u hier op de website een gebruikersaccount aanmaken, de activatiecode bij de cd activeren en daarna toegang aanvragen voor de online examentraining. U krijgt dus niet automatisch toegang tot de online examentraining, omdat de online training draait binnen een zogenaamde online leeromgeving van een andere leverancier.

Heeft u wel Windows, lees dan hieronder verder.

Online versie aanvragen Login of aanmelden Beginnen met online versie

Wel Windows

 • windows
 • cd-rom
 • download
 • examentraining

Heeft u wel de beschikking over een computer of een tablet met een versie van het Windows besturingssysteem dan heeft u de online examentraining niet nodig. Het is aan te bevelen om slechts één versie van de examentraining te gebruiken. Inhoudelijk zijn de vragen gelijk. Functioneel biedt de cd of download versie net iets meer mogelijkheden, onder andere omdat hier wel de toetsmatrijs in verwerkt is en er wel open vragen in de vragenbank op de cd (of download) zitten. Ook is kunt u in de software een module kiezen en zo de leerstof die u niet hoeft te leren voor het examen dat u gaat doen te zien krijgt.

Installeer de examentraining Over de download examentraining