Beginnen met de online examentraining

  • beginnen
  • online
  • examentraining

De online versie van de ANWB Examentraining Klein Vaarbewijs maakt gebruik van de online leeromgeving van ANewSpring. Als u een geldige licentie heeft voor de ANWB Examentraining Klein Vaarbewijs en geen pc of tablet met Windows, dan kunt u hier op de website toegang aanvragen tot de online examentraining.

Als uw verzoek wordt toegekend dan ontvangt u een zogenaamde toegangscode. Met deze toegangscode kunt u in de online leeromgeving een gebruikersaccount aanmaken (*) en krijgt u daarna toegang tot de online examentraining. U heeft één jaar toegang tot de online examentraining. Hierna is verlenging mogelijk tegen een aangepaste prijs.

Ik heb al een toegangscode

Ga naar de online leeromgeving. U ziet dan een scherm zoals hieronder afgebeeld. Komt u hier voor het eerst dan bent u hier nog niet bekend. Voer de toegangscode in het betreffende veld in en klik op Verstuur. Hierna kunt u met uw eigen gegevens een gebruikersaccount aanmaken (*). Als u volgende keren weer wilt oefenen kunt u direct inloggen met deze gegevens. U heeft de toegangscode dan niet meer nodig.(*) De online examentraining staat op het platform van ANewSpring en is een speciale online leeromgeving. Omdat dit platform op een andere website draait moet u hier opnieuw een account met login aanmaken. De gegevens mogen hetzelfde zijn als hier op de site gebruikt, maar dat hoeft dus niet. De eerste keer dat u op de online training komt bent u daar nog niet bekend en kiest u dus voor Aanmelden met de toegangscode. Als u al eerder bij ANewSpring of Promanent een online cursus of training heeft gevolgd dan heeft u al een account en kunt u deze gebruiken om in te loggen. In uw eigen leeromgeving kunt u dan de Toegangscode gebruiken om de vaarbewijs training toe te voegen.

Naar de online examentraining

Hoe werkt de online examentraining?

  • online
  • memotrainer
  • oefenen
  • feedback

De online examentraining is inhoudelijk gelijk aan de cd ANWB Examentraining Klein Vaarbewijs. De bediening is wel anders. Veel informatie over de bediening van de online leeromgeving vindt u binnen de leeromgeving zelf. Ook is het mogelijk om vanuit de leeromgeving rechtstreeks vragen te stellen.

Als u inlogt in de online leeromgeving komt u in de training die u vorige keer ook gebruikt heeft. Alle online trainingen van Promanent staan op het platform van ANewSpring. Heeft u zich aangemeldt voor meerdere trainingen dan staan deze allemaal in uw persoonlijke online leeromgeving.

De online Examentraining Klein Vaarbewijs bestaat uit een aantal oefeningen die zijn ingedeeld volgens de hoofdstukindeling van het ANWB Cursusboek. U kunt deze één voor één oefenen en ziet in de leeromgeving wat uw voortgang is.

In de online vragenbank zitten, net als op de cd versie, een heel groot aantal oefenvragen. Veel meer dan u in de oefeningen en blokken tegenkomt. In uw persoonlijke leeromgeving kunt u daarom de zogenaamde Memotrainer functie instellen. Een memotraining is een extra oefening over de onderwerpen die u al eerder heeft geoefend. U kunt op elk moment een extra oefening maken of de Memotrainer zo instellen dat u bijvoorbeeld elke dag een nieuwe oefening krijgt. U krijgt dan een e-mail wanneer er een nieuwe oefening voor u klaar staat.
De Memotrainer functie houdt rekening met uw studievoortgang. Dus u krijgt alleen vragen over onderwerpen en hoofdstukken die u al geoefend heeft en daarbij kijkt het systeem ook hoe goed u deze onderwerpen deed. Onderwerpen waarop u nog niet voldoende heeft gescoord zullen relatief vaker in de memotrainingen terugkomen. Zo oefent u dus extra op uw 'zwakke' punten.

Naar de online examentraining