Vragen oefenen

 • oefenvragen
 • oefenen
 • herhaling
 • onderwerpen

Oefenvragen zijn bestanden met vragen over verschillende onderwerpen. De examentraining heeft een oefenbestand voor elk hoofdstuk uit het cursusboek.

 1. Hoofdstukken
  De bestanden met oefenvragen zijn ingedeeld volgens de indeling van het ANWB Cursusboek Klein Vaarbewijs. Omdat u ook de verkeersborden en -tekens uit de bijlage van het Binnenvaart Politiereglement moet kennen en deze in het boek in de bijlage staan, is de examentraining ook zo ingedeeld. Vergeet dus niet deze bijlage te bestuderen. Er zijn veel borden en tekens die op en langs het watergebruikt worden en op het examen.
 2. Onderwerpen
  Selecteer het hoofdstuk dat u wilt oefenen. U ziet dan welke onderwerpen in dit hoofdstuk voorkomen. Ook hier wordt de indeling van het cursusboek aangehouden. De indeling in onderwerpen komt terug in de feedback die u krijgt en zijn dus snel in het boek terug te vinden.
  U kunt onderwerpen aan of uit zetten, bijvoorbeeld als u een onderwerp al voldoende beheerst.
 3. Taken
  Als u een bestand selecteert ziet u welke taken u kunt uitvoeren. De knop Begin brengt u naar de eerste pagina van het geselecteerde hoofdstuk. Ook kunt u oefeningen samenstellen met de vragen uit het geselecteerde hoofdstuk. Deze oefeningen worden geplaatst in het onderdeel Oefeningen.
  Als u eenmaal bent begonnen met een hoofdstuk en enkele vragen heeft beantwoord kunt u uw voortgang bekijken via Toon resultaat. Ook kunt u alle gegeven antwoorden wissen als u een bestand opnieuw wilt oefenen. Uw studievoortgang over dit hoofdstuk wordt dan ook gewist.

Oefeningen maken ... Vragen maken ...