Schermafbeeldingen die worden getoond kunnen afwijken van wat u op uw beeldscherm ziet.

In editie 2015 is het activeren compleet anders geworden. Deze pagina wordt nog bijgewerkt.

ANWB Waterkaart activeren

Om de Waterkaart software te gebruiken moet u deze eerst activeren. Tijdens het activeren doorloopt u de volgende stappen:

 
1. Klik op de knop Begin de proefperiode. De gratis proefperiode gaat in nadat u accoord gaat met de voorwaarden. Klikt u in dit scherm op de knop Later dan sluit het programma en kunt u de proefperiode op een later moment beginnen. Ook de nu volgende stappen kunt u steeds afbreken door op de knop Later te klikken. U kunt altijd op een later tijdstip verder gaan met de registratie en activatie. Als de proefperiode eenmaal is gestart, loopt deze echter wel door.
 
2. Vervolgens wordt u gevraagd om u te registreren met uw e-mailadres en een zelf gekozen wachtwoord. Kies een wachtwoord dat veilig en voor u goed te onthouden is. U heeft deze gegevens later nodig om bijvoorbeeld op onze website in te loggen op uw gebruikersaccount. Uw gegevens worden overigens pas in stap 4 tijdens het online activeren (zie hieronder) aan ons doorgegeven.
Ter controle moet u uw wachtwoord twee maal invoeren. Zijn de waarden in beide velden gelijk en heeft het opgegeven e-mailadres het juiste formaat (bijv. jansen@promanent.nl) dan ziet u 2 groene vinkjes in plaats van de oranje attentie symbolen. De knop Bewaar uw gegevens wordt dan actief. Klik op deze knop om uw gegevens te bewaren en verder te gaan.

Tip: Als u ook andere software van Promanent gebruikt heeft u waarschijnlijk al een gebruikersaccount. Uw e-mailadres is dan al ingevuld en u hoeft alleen uw wachtwoord te bevestigen.
Tip: Wordt de knop Bewaar uw gegevens niet actief en ziet u een oranje icoon bij het veld Wachtwoord, dan is uw wachtwoord verkeerd ingevoerd. Probeer het opnieuw en let op eventuele bijzondere tekens en hoofdletters.
Tip: Wordt de knop Bewaar uw gegevens niet actief, terwijl u zeker weet dat uw wachtwoord correct is, tik dan op de knop Tab op het toetsenbord om zeker te weten dat de software nog een keer controleert of het wachtwoord correct is.
 
3. Uw e-mailadres gebruiken wij ook voor het toesturen van "serviceberichten". Dit zijn berichten per e-mail met nieuws over updates, correcties, etc.. Berichten die van belang zijn voor de goede werking van de software. Serviceberichten worden alleen verzonden als het écht nodig is.
Als extra service bieden wij u de mogelijkheid u in te schrijven voor de nieuwsbrieven. Klik op de knop Bewaar de instellingen.
 
4. Alle gegevens om u als gebruiker te registreren en de software te activeren zijn nu verzameld. Als uw computer verbinding heeft met het internet kunt u meteen online activeren.
Is er een actieve verbinding klik dan op de knop Activeer online. De software maakt dan verbinding met onze server, met uw gegevens wordt een gebruikersaccount aangemaakt en uw licentie wordt geregistreerd. Als alle stappen succesvol zijn afgerond is de software geactiveerd en kunt u aan de slag.
  Aan de slag met de ANWB Waterkaart Nederland ...
  Licentie voor één jaar kopen ...
  Login op online gebruikersaccount ...
  Wat te doen bij problemen tijdens het activeren ?