Routes

Met de Waterkaart Software zet u snel en gemakkelijk uw eigen routes uit. Klik met de rechtermuisknop ergens op de kaart en voeg een waypoint toe in die positie.

Meer informatie over het creeƫren van routes leest u hier ...

Het is ook mogelijk om routes te importeren. Dat kunnen routes zijn die u zelf op een andere pc, tablet of smartphone heeft gemaakt of natuurlijk routes die u van een andere gebruiker van de ANWB Waterkaarten krijgt.

De Waterkaart Software voor Windows kan routes lezen die zijn gemaakt in de Windows versie en die zijn gemaakt met de Waterkaarten app op iOS of Android. Die laatsten worden in het zogenaamde .KMZ bestandsformaat opgeslagen. De ANWB Waterkaart Software kan deze bestanden importeren. Daarnaast kunnen .KML en .GPX bestanden ingelezen worden.

Meer informatie over het importeren van routes ...

Exporteren van routes is ook mogelijk. De Waterkaart Software kan routes exporteren naar het eigen bestandsformaat. Naar zogenaamde .KMZ bestanden die gelezen kunnen worden door de Waterkaart app of Google Earth. Ook kan de software bestanden expoteren naar het .KML en .GPX bestandsformaat. Dat zijn bestanden die door diverse andere programma's gelezen kunnen worden.

Meer informatie over het exporteren van routes ...

Voorbeeld routes

Hieronder staan een paar voorbeelden van routes. Deze kunt u rechtstreeks in de Waterkaart Software voor Windows importeren. Gebruik van de routes blijft u eigen verantwoordelijkheid en u moet dus niet blind varen op deze routes. Routes kunnen ook omgedraaid worden, maar het kan dan wel zijn dat de route u langs de verkeerde wal laat varen. Ook hier geldt dat het uw eigen verantwoordelijkheid is en dat u zo veel mogelijk stuurboordswal moet houden en rekening moet houden met de omstandigheden en de andere scheepvaart.

De bestanden die u hieronder kunt downloaden zijn verpakt als gecomprimeerde map (ZIP bestand). Deze kunt u alleen op een pc of Mac openen en uitpakken voor u ze kunt gebruiken in app of software.

Elfstedentocht route

Vaar langs de bekende Friese 11 steden. Deze route is ook beschreven in de Waterkampioen. Het bestand is opgeslagen in .KMZ formaat en kan dus ook in de app versie gebruikt worden.

Elfstedentocht route bestand (KMZ: voor Windows en App versie)

Op de website van de ANWB vindt u meer informatie over deze route en een PDF bestand met het artikel uit de Waterkampioen.

Staande mastroute

De staande mastroute is een route binnendoor voor schepen met een staande mast. De route voert u van Zeeland tot helemaal Delfzijl. Er zijn ook enkele alternatieve delen van de route. Bijvoorbeeld via Alkmaar en de Waddenzee. Of via Haarlem in plaats van direct naar Amsterdam over de Ringvaart.

Staande mastroute van Volkerak sluizen naar de Sixhaven in Amsterdam (RTE: voor Windows versie)