Download en installeer de 'oude' 2021 versie

De nieuwe 2022 editie van de Waterkaarten App voor Windows werkt op Windows 10 en 11. Niet iedereen heeft aan boord een computer met deze actuele versies van Windows. Speciaal voor hen blijft de 2021 versie nog enige tijd als download beschikbaar. Gebruikers met een geldige licentie voor de Waterkaarten kunnen deze versie dus nog enige blijven gebruiken. Deze versie is wel 'end-of-live' wat betekent dat er geen updates meer zullen verschijnen.
De 2021 edite van de Waterkaarten software werkt nog op Windows 8 en soms zelfs op Windows 7 mits de computer voldoende snel is en voldoende geheugen heeft.

Downloaden start als u op knop hieronder klikt. De download is een uitvoerbaar programmabestand. U kunt deze eerst downloaden en dan de installatie starten. U kunt er ook voor kiezen de installatie meteen online te starten.
Let op: het installatiebestand is een groot bestand. Als uw internetverbinding niet snel is kiest u er het beste voor de download eerst geheel binnen te halen en op uw pc op te slaan. Start de installatie nadat de download compleet is opgehaald.
 


De Windows versie is een 'tussen versie'. Gebasseerd op de huidige software versie maar uitgebreid met AIS en met de laatste correcties in de kaarten en de nieuwste gegevens uit de ANWB Wateralmanak deel 2 2020. Ook is de nieuwe route planning uit de app nu ook voor Windows beschikbaar.
Maar nog niet met de nieuwe vaargebieden en enkele functies die al wel beschikbaar zijn in de Waterkaarten app voor Android en iOS.

Naar verwachting verschijnt in de loop van 2020 de compleet vernieuwde software versie. Hierin komen dan de nieuwe vaargebieden uit de app ook beschikbaar.

 

Download en installeer later

Het is ook mogelijk om de download eerst als gecomprimeerde map op te halen. U kunt deze map dan later offline op uw computer uitpakken en de software daarna installeren. Ook kunt u de gecomprimeerde map naar een memorystick kopieren en bijvoorbeeld mee aan boord nemen.
 

Een gecomprimeerde map of ZIP bestand is standaard techniek binnen Windows. Wordt de download niet als herkend als gecomprimeerde map dan moet u de instellingen van uw Windows controleren.
Download de gecomprimeerde map naar uw pc. Als de download klaar is gaat u naar de map waar de download staat. Klik met de rechtermuisknop op de icoon van de download en kiest Uitpakken naar. Kies een locatie waar u het uitgepakte installatieprogramma wilt bewaren. Na het uitpakken gaat u naar deze map en start u de installatie van de Waterkaart Software.

Lees verder over het installeren van de Waterkaart Nederland ....