Waterkaart gratis proberen

De Waterkaart software kunt u gratis downloaden en 7 dagen uitproberen. Na de proefperiode besluit u of u een licentie neemt. Er zijn licenties voor één week, één maand of één jaar.

De proefversie is een compleet werkende versie van de Waterkaart software, inclusief:

  • De meest actuele kaarten en gegevens van havens, bruggen en sluizen.
  • De mogelijkheid uw positie op de kaart te tonen.
  • Actuele scheepvaartberichten en nautisch nieuws op de kaart.
  • Routes uitzetten en uw gevaren track op te nemen.
     

Download en installeer

Downloaden start als u op knop hieronder klikt. De download is een uitvoerbaar programmabestand. U kunt deze eerst downloaden en dan de installatie starten. U kunt er ook voor kiezen de installatie meteen online te starten.
Let op: het installatiebestand is een groot bestand. Als uw internetverbinding niet snel is kiest u er het beste voor de download eerst geheel binnen te halen en op uw pc op te slaan. Start de installatie nadat de download compleet is opgehaald.
 


De Windows versie is een 'tussen versie'. Gebasseerd op de huidige software versie maar uitgebreid met AIS en met de laatste correcties in de kaarten en de nieuwste gegevens uit de ANWB Wateralmanak deel 2 2020. Ook is de nieuwe route planning uit de app nu ook voor Windows beschikbaar.
Maar nog niet met de nieuwe vaargebieden en enkele functies die al wel beschikbaar zijn in de Waterkaarten app voor Android en iOS.

Naar verwachting verschijnt in de loop van 2020 de compleet vernieuwde software versie. Hierin komen dan de nieuwe vaargebieden uit de app ook beschikbaar.

 

Download en installeer later

Het is ook mogelijk om de download eerst als gecomprimeerde map op te halen. U kunt deze map dan later offline op uw computer uitpakken en de software daarna installeren. Ook kunt u de gecomprimeerde map naar een memorystick kopieren en bijvoorbeeld mee aan boord nemen.
 

Een gecomprimeerde map of ZIP bestand is standaard techniek binnen Windows. Wordt de download niet als herkend als gecomprimeerde map dan moet u de instellingen van uw Windows controleren.
Download de gecomprimeerde map naar uw pc. Als de download klaar is gaat u naar de map waar de download staat. Klik met de rechtermuisknop op de icoon van de download en kiest Uitpakken naar. Kies een locatie waar u het uitgepakte installatieprogramma wilt bewaren. Na het uitpakken gaat u naar deze map en start u de installatie van de Waterkaart Software.

Lees verder over het installeren van de Waterkaart Nederland ....